Tijdens de Care4Corona fotowedstrijd kiest een van de leden van de vakjury uit alle inzendingen een weekwinnaar. Deze week is de keuze aan Hans Rooseboom, curator en conservator fotografie Rijksmuseum:

We hebben als juryleden de afgelopen weken een grote verscheidenheid aan foto’s voorbij zien komen. Soms waren ze op aangename wijze licht absurdistisch en lieten ze zien dat we plotseling in een situatie terecht waren gekomen. Een situatie die voor iedereen onbekend en onverwacht was en ons voor maatregelen, gedrag en dilemma’s stelde waar we kennelijk niet altijd op even logische wijze uitkwamen. Er waren ook ernstige en droevige beelden bij van zieke mensen, begrafenissen, contact door ramen heen; foto’s die lieten zien hoe we op waardige wijze omgingen met verdriet, angst en eenzaamheid. 

Sandra Uittenbogaart - 3/7/2020
Sandra Uittenbogaart – 3/7/2020
Ruimtegebrek op het Lange Voorhout in Den Haag. Een café heeft i.v.m. corona zijn terras uitgebreid naar het grindpad, waar net vandaag legertrucks tractoren moeten weren. Moeder en dochter zijn op weg naar een diplomauitreiking in de kerk ernaast.

Nu de corona-maatregelen versoepeld zijn, zien we enerzijds opluchting en optimisme, anderzijds frustratie en boosheid. Dat laatste uit zich onder meer in demonstraties die niet altijd geweldloos verlopen. Demonstranten, overheid en ‘het publiek’ zijn alle (indirect) aanwezig. Sommige foto’s van de demonstraties zijn grimmig, hier zien we een licht absurdistische variant. Wanneer zie je nou twee legertrucks naast een terras geparkeerd? Wat de foto natuurlijk helemaal sterk maakt, is het groen van de legervoertuigen, de terrasstoelen, de plantjes en de jurk van de voorste vrouw. 

Je kan ook zelf meedoen aan de fotowedstrijd en maak kans op €2.500,-. of stem op de weekwinnaar van het publiek!

Comments to: Weekwinnaar Jury – week 11 – Sandra Uittenbogaart

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Care4Corona Fotoboek

Een selectie uit de 2.700 inzendingen voor de Care4Corona Fotowedstrijd, verzameld en gebundeld in dit unieke fotoboek. De heftige, ontroerende en inspirerende foto’s met verhalen laten een compleet beeld zien van de eerste maanden van de Coronacrisis in Nederland.

Bestel

Hou me op de hoogte?

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van nieuwe artikelen:

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.