Tijdens de Care4Corona fotowedstrijd kiest een van de leden van de vakjury uit alle inzendingen een weekwinnaar. Deze week is de keuze aan fotografiecriticus en schrijfster Merel Bem:

Het schijnt mee te vallen. Sommigen zeggen dat het een beetje kriebelt, anderen beweren dat ze er niets van voelden toen dat wattenstaafje diep hun neus in werd geduwd. Ik heb de coronatest (nog) niet hoeven ondergaan, dus: geen idee, maar het gezicht van fotograaf Martijn van de Griendt op deze foto stelt me niet gerust. Dat het hem is gelukt om een zelfportret te maken op het moment suprême, vind ik knap. Aan alles is te zien dat hij maar één ding wil: dat ding zijn neus weer uit. Kijk die gespannen aders in zijn nek, dat samengeperste gezicht – en dan de tegenwoordigheid van geest hebben om op het knopje te drukken en het kader enigszins goed in te schatten? Petje af. Wat ik vooral mooi vind, is dat de foto van onderaf werd genomen. Ik mag bijna mee die neus in. Maar bovenal treft me het plafond van de auto: zo zacht, zo futuristisch aandoend. Alsof Van de Griendt net geland is op een andere planeet en nu door een gemaskerde onbekende wordt onderzocht op besmettelijke ziektes. Oh, wacht.

Martijn van de Griendt - 22/7/2020
Martijn van de Griendt – 22/7/2020: Coronatest selfie 😉

Stem op de weekwinnaar van het publiek!

Comments to: Weekwinnaar Jury – week 14 – Martijn van de Griendt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Care4Corona Fotoboek

Een selectie uit de 2.700 inzendingen voor de Care4Corona Fotowedstrijd, verzameld en gebundeld in dit unieke fotoboek. De heftige, ontroerende en inspirerende foto’s met verhalen laten een compleet beeld zien van de eerste maanden van de Coronacrisis in Nederland.

Bestel

Hou me op de hoogte?

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van nieuwe artikelen:

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.