Tijdens de Care4Corona Fotowedstrijd kiest een van de leden van onze professionele jury uit alle inzendingen een weekwinnaar. Deze week is de keuze aan Ilvy Njiokiktjien, onafhankelijk fotojournalist en multimedia maker:

Het niveau van de inzendingen bij deze fotowedstrijd is hoog. Natuurlijk niet alleen maar, soms is het wisselend, maar het valt me echt op dat het over het algemeen echt goede foto’s zijn. Er zitten veel verrassende beelden bij, die een integer en mooi beeld geven van met name hoe het leven met corona eruitziet. Wat dat betreft ben ik benieuwd wat er nog komen gaat. Ik zou bijvoorbeeld heel graag corona zelf nog wel iets meer in beeld willen zien. Mensen die het hebben en thuis verzorgd worden, of die op een corona-afdeling in het ziekenhuis liggen, of zelfs op de IC. En vergelijkbaar, zoals ik ook al vorige week vrijdag bij Humberto Tan op Radio 1 vertelde, ben ik ook erg benieuwd naar meer foto’s van de beginperiode van de coronacrisis. Die beelden zijn nog vrij schaars.  

Beata Stawiarska-21/03/2020
Beata Stawiarska – 21/03/2020.Mijn dochter tijdens een van onze avond wandelingen door de wijk. De straten zijn leeg, verder is er niemand te zien.

Symbolisch beeld

Ik heb deze foto gekozen omdat die het voor vrijwel iedereen zo typerende wandelen van nu goed in beeld brengt. Dat wandelen is echt iets wat in mijn ogen voor heel veel mensen kenmerkend is voor deze corona-tijd. Ik vind het mooi hoe de gele lampjes overeenkomen met het gele jasje en ik vind het symbolisch dat het om een jong kind gaat op de fiets. Als ik naar dit beeld kijk vraag ik mij af hoe de wereld eruitziet wanneer dit kindje een jaar of 40 is. Zal alles er anders uitzien? En was deze periode wellicht een deel van een keerpunt?

Je kan ook zelf meedoen aan de fotowedstrijd en maak kans op €2.500,-.

Comments to: Weekwinnaar Jury – week 2 – Beata Stawiarska

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Care4Corona Fotoboek

Een selectie uit de 2.700 inzendingen voor de Care4Corona Fotowedstrijd, verzameld en gebundeld in dit unieke fotoboek. De heftige, ontroerende en inspirerende foto’s met verhalen laten een compleet beeld zien van de eerste maanden van de Coronacrisis in Nederland.

Bestel

Hou me op de hoogte?

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van nieuwe artikelen:

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.