Tijdens de Care4Corona fotowedstrijd kiest een van de leden van de vakjury uit alle inzendingen een weekwinnaar. Deze week is de keuze aan fotograaf Koos Breukel:

Al de foto’s die ingezonden worden bieden een mooi raam op de wereld. Het is een bijzondere periode die we enerzijds moeten koesteren maar die ons anderzijds confronteert met in het beste geval verveling, en in het slechtste geval leven met angst, of de dood. Wat ik nog wel mis zijn beelden waardoor het besef ontstaat van wat deze tijd nu echt betekent. Foto’s zoals oorlogsfotografen Robert Capa en Lee Miller die maakten.

Nico Garstman - 25/4/2020
Nico Garstman – 25/4/2020. Een graffitti art van een verpleegster met superwoman mondkapje op het NDSM plein in Amsterdam. EEN KLEIN MEISJE IN AUTO KIJKT MET BELANGSTELLING NAAR DE AFBEELDING. (Graffiti kunstwerk ‘Super Nurse’ van FAKE)

Op deze foto van Nico Garstman zie je een klein meisje dat vanuit een roze speelgoedauto met belangstelling kijkt naar een graffiti kunstwerk van een verpleegster met een superwoman mondkapje, op het NDSM-plein in Amsterdam. Naast al die sprekende kleuren zit er ook veel suggestie in het beeld; het roept verhalen en vragen op: zou het een kunstwerk van Banksy zijn? Is het een still uit een walt Disneyfilm? Komt dat autootje uit China? Het kan allemaal.

Nadat de foto op Care4Corona was verschenen, kreeg het C4C-team een email van de kunstenaar zelf. Niet Banksy, maar Manuel (artiestennaam FAKE) heeft de graffiti gemaakt. Hij werd door anderen gewezen op de foto waarop zijn werk zo prominent en prachtig getoond wordt en liet weten er trots op te zijn dat er op deze manier aandacht is voor zijn kunstwerk. Het heet “Super Nurse” en is een eerbetoon aan alle zorghelden.

Je kan ook zelf meedoen aan de fotowedstrijd en maak kans op €2.500,-.

Comments to: Weekwinnaar Jury – week 3 – Nico Garstman

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Care4Corona Fotoboek

Een selectie uit de 2.700 inzendingen voor de Care4Corona Fotowedstrijd, verzameld en gebundeld in dit unieke fotoboek. De heftige, ontroerende en inspirerende foto’s met verhalen laten een compleet beeld zien van de eerste maanden van de Coronacrisis in Nederland.

Bestel

Hou me op de hoogte?

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van nieuwe artikelen:

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.