Tijdens de Care4Corona Fotowedstrijd kiest een van de leden van onze professionele jury uit alle inzendingen een weekwinnaar. Deze week is de keuze aan Ilvy Njiokiktjien, onafhankelijk fotojournalist en multimedia maker:


De Black Lives Matter demonstraties zijn de afgelopen week steeds weer het nieuws van de dag. Het nieuws in deze gaat lang niet altijd over de achterliggende reden van de demonstraties zelf, maar regelmatig ook over de veiligheid tijdens de demonstraties, in verband met de bijna niet te handhaven 1,5 meter regel.

Merel Schoneveld - 3/6/2020
Merel Schoneveld – 3/6/2020: Black Lives Matter demonstratie Rotterdam

Ik vind dit vooral een prachtige foto door de lijnen die in het beeld lopen – ik hou van foto’s waar verschillende lagen in zitten. Dat is hier ook het geval. De twee handen symboliseren voor mij ook de 1,5 meter regel – die vaak gemeten wordt aan de hand van het uitsteken van een arm naar een ander. En tevens doen ze mij in dit beeld, in deze context, denken aan verbinding, uitreiken naar de ander. Voor mij een heel mooi beeld, waar je op verschillende manieren naar kan kijken.

Je kan ook zelf meedoen aan de fotowedstrijd en maak kans op €2.500,-. of stem op de weekwinnaar van het publiek!

Comments to: Weekwinnaar Jury – week 7 – Merel Schoneveld

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Care4Corona Fotoboek

Een selectie uit de 2.700 inzendingen voor de Care4Corona Fotowedstrijd, verzameld en gebundeld in dit unieke fotoboek. De heftige, ontroerende en inspirerende foto’s met verhalen laten een compleet beeld zien van de eerste maanden van de Coronacrisis in Nederland.

Bestel

Hou me op de hoogte?

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van nieuwe artikelen:

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.