‘Je mag nu even niet naar school’, en: ‘nee, opa en oma kunnen niet op je verjaardag komen’. Ook voor heel jonge kinderen is dit een vreemde tijd. Hoewel je misschien niet of nauwelijks aan ze uit kan leggen wat corona nu precies inhoudt, zullen zij wel veranderingen opmerken en de spanning voelen die nu vaak overal aanwezig is.

Soms zijn ouders geneigd om alle negatieve berichten bij kinderen weg te houden, maar als zij geen antwoord op hun vragen krijgen of geen uitleg over waarom de dingen nu even anders moeten, kunnen zij zelf dingen gaan invullen en juist angstiger worden. Het is daarom raadzaam om ook met jonge kinderen over corona in gesprek te gaan. Op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie staat een mooi artikel over hoe je dat goed kunt doen.

Comments to: Zo vertel je het aan de kleintjes

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Care4Corona Fotoboek

Een selectie uit de 2.700 inzendingen voor de Care4Corona Fotowedstrijd, verzameld en gebundeld in dit unieke fotoboek. De heftige, ontroerende en inspirerende foto’s met verhalen laten een compleet beeld zien van de eerste maanden van de Coronacrisis in Nederland.

Bestel

Hou me op de hoogte?

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van nieuwe artikelen:

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.