Normaal gesproken zijn de meeste kinderen die in onveilige situaties opgroeien in beeld bij de scholen. Als hun situatie escaleert valt dat daar het eerst op en wordt er gelukkig meestal snel actie ondernomen. Nu de scholen dicht zijn, is die controle weg. En daarvan zijn de kinderen de dupe. De Jeugdbescherming, de politie en het meldpunt huiselijk geweld ‘Veilig Thuis’ maken zich daarom grote zorgen.

Er wordt gezamenlijk gezocht naar oplossingen, zo lees je in een artikel op de NOS.nl. Nu mensen gedwongen zo dicht op elkaar leven, soms in een erg kleine ruimte, neemt ook het huiselijk geweld in zijn geheel toe. Contactgegevens van hulplijnen en meldpunten bij huiselijk geweld, vind je op de site. Hier vind je ook hulplijnen voor psychische nood en bijvoorbeeld eenzaamheid.

Comments to: Zorgen over huiselijk geweld nemen toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Care4Corona Fotoboek

Een selectie uit de 2.700 inzendingen voor de Care4Corona Fotowedstrijd, verzameld en gebundeld in dit unieke fotoboek. De heftige, ontroerende en inspirerende foto’s met verhalen laten een compleet beeld zien van de eerste maanden van de Coronacrisis in Nederland.

Bestel

Hou me op de hoogte?

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van nieuwe artikelen:

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.