In deze onzekere en onbestemde periode ervaren we al snel veel stress. En ook het thuis werken, boven op elkaar leven, en het missen van de gebruikelijke uitlaatkleppen, kan voor de nodige spanning zorgen. Het is dus belangrijk om momenten te nemen om voldoende te ontspannen en zo te herstellen. Hierbij wat suggesties.

  1. Ademhalingsoefeningen en mediteren: De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het positieve effect van ademhaling en meditatie op stress, en dit effect blijkt duidelijk aanwezig te zijn. Gebruik een app zoals Headspace, Calm of Insight Timer. Ook een podcast op Spotify of de talloze gratis video’s op YouTube voor begeleide meditaties of oefeningen werken prima. Maar een simpel moment om te zitten met je ogen dicht terwijl je rustig naar je buik ademt doet z’n werk ook.
  2. Lummelen: Een beetje door het huis rommelen en de tijd nemen voor simpele activiteiten is in deze tijd de perfecte remedie tegen de onrust die veel mensen voelen. Maak een uitgebreid ontbijt, of staar een keertje uit het raam naar de vogels. Je hoeft je hierbij totaal niet schuldig te voelen. Dit zijn bijzondere tijden waar je gas terug mag, misschien zelfs wel moet nemen.
  3. Me-time: Neem tijd voor jezelf om een boek te lezen, iets te tekenen of je ervaringen en emoties op te schrijven. Wat het ook is, doe iets wat jou ontspant en weer energie geeft.
  4. Maak verbinding: Bel een vriend op of FaceTime/Skype met iemand die je mist. Stuur een mooie brief. Daar heb je nu misschien weer eens tijd voor en hoe leuk is het om post te krijgen! Dit alles zorgt er ook voor dat jij en de ander zich minder eenzaam zullen voelen. NB: Was je handen voor het schrijven en versturen van de brief, er kunnen mogelijk virussen op achter blijven.
Comments to: Ontspannen is juist nu belangrijk. Maar hoe doe je dat?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Care4Corona Fotoboek

Een selectie uit de 2.700 inzendingen voor de Care4Corona Fotowedstrijd, verzameld en gebundeld in dit unieke fotoboek. De heftige, ontroerende en inspirerende foto’s met verhalen laten een compleet beeld zien van de eerste maanden van de Coronacrisis in Nederland.

Bestel

Hou me op de hoogte?

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van nieuwe artikelen:

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.