Nu alle clubs voorlopig nog dicht zijn, moeten we een list verzinnen. Want wat werkt beter om je zorgen even helemaal te vergeten dan lekker dansen? Ook thuis kun je er in kleine kring een feestje van maken. Wat dacht je van een dj in je eigen huiskamer? Of, als je liever iets anders samen doet dan dansen, van een spelletjesavond thuis? Hierbij wat leuke initiatieven om thuis feest te vieren op een rij.

Online dansevent

 • CLUB DANS is een evenement vol dans, inspiratie en prikkeling. Je ontmoet er andere generaties en muziekstijlen van alle tijden en uit alle windstreken. Ze starten altijd met een warming-up, zodat iedereen erlekker in komt. Daarna gaat iedereen los. Vaak word je bovendien verrast met een aantal inspirerende acts.

Live Streams

 • Presentator John Williams is ook actief als dj. Met Johnny’s Club via Instagram draait hij op zaterdagavond om 21:00 uur R&B old school hits zodat mensen thuis los kunnen gaan op zijn muziek. Ga naar zijn site om toegang te krijgen tot de club.
 • Kijk ook op Corona Concerten voor de nieuwste livestreams van dj’s en online muziekevenementen.

Silent Disco

 • Silent disco-dj’s geven drie keer per week eenonline liveoptreden. Luisteraars kunnen switchen tussen de verschillende kanalen en muzieksmaken. Op de app kun je zien op welk moment een dj populair is bij andere silent disco-luisteraars, zodat je weet of je misschien een ander kanaal moet kiezen. En je kunt jouw favoriete dj liken.

Open podium

 • OpenMic4Connection organiseert live optredens van ongeveer 12 artiesten. Elk kwartier zie je een nieuwe artiest vanuit een andere woonkamer met een stuk muziek, Spoken Word, een mooi verhaal, een liedje op de piano, een theater- of teken- improvisatie. Iets ontroerends, grappigs, rustigs, heel druk, groots of juist iets heel kleins.

Klein feestje aan huis:

 • Een jarige job, geslaagde, moeder, vader of collega wordt verrast met zijn/haar meest favoriete nummers tijdens een klein feestje voor de deur. Op gepaste afstand zorgen GlitterGolf en Flexcitement voor een speciale herinnering in deze coronatijd. Eventueel kunnen ze ook een zanger(es) of live muzikant meenemen voor extra feest.

Online kinderfeestje

 • Het online Kinderfeestje van DJ Blijwin is het alternatief voor alle kinderen die hun verjaardag deze tijd niet kunnen vieren. Kinderen kunnen al hun vrienden en vriendinnen uitnodigen. Ze doen spelletjes, gaan dansen of doen gekke dingen, onder begeleiding van DJ Blijwin. Iedereen kan elkaar zien en er is een groeps-chat om even bij te kletsen. Zo wordt het toch een verjaardag om nooit te vergeten.

Online daten:

 • Liefde in tijden van corona: Playdate organiseert via Zoom online speeddates per leeftijdscategorie. Er zijn ook speciale gay/bi avonden. Weg van de standaard ‘waar-kom-je-vandaan’-vragen, het doorploeteren van onpersoonlijke tindergesprekken of drie minuten tegenover elkaar zitten en niet weten wat te doen. Zij hebben hun eigen, originele methode.

Karaoke thuis

 • Op het YouTube kanaal Karafun kun je karaoke-en bij jou thuis. Met duizenden titels ben je zo een avondje zoet!

Online pub quiz of bingo

 • Meld je met je vrienden aan voor een online pub quiz. Elke dag om 20.30 uur is er een nieuwe quiz die vrolijkheid in de huiskamer brengt. Kosten: 5 euro pp. Of speel gratis mee met de bingo. Er zijn ook prijzen te winnen.
 • Ook op Quiznight kun je iedere woensdag en vrijdagavond live een pub quiz spelen. Vorm een quizteam of speel alleen. Met veel audio en video en vragen waarbij het antwoord op het puntje van je tong ligt.

Uit het buitenland:

 • Online zijn er geen grenzen! Je kunt ook naar de virtuele nachtclub van een Parijse DJ.
 • United We Stream is een verzameling van de beste clubs van Europa in steden als Berlijn, Hamburg, Manchester en Stuttgart die iedere nacht om de beurt underground elektronische muziektalenten hosten. Het tijdsschema vind jehier.

Onlinespelletjesavond

 • Met de app Houseparty is het mogelijk virtuele spelletjesavonden te organiseren. Je kunt groepen aanmaken waar je maximaal acht vrienden voor kunt uitnodigen. Er is keuze uit bijvoorbeeld PictionaryWie ben ik? en triviaspelletjes. Je kunt tegelijk videochatten met elkaar. Zo lijkt het toch een beetje op een ouderwetse spelletjesavond thuis.
Comments to: Uit je dak in je eigen woonkamer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Care4Corona Fotoboek

Een selectie uit de 2.700 inzendingen voor de Care4Corona Fotowedstrijd, verzameld en gebundeld in dit unieke fotoboek. De heftige, ontroerende en inspirerende foto’s met verhalen laten een compleet beeld zien van de eerste maanden van de Coronacrisis in Nederland.

Bestel

Hou me op de hoogte?

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van nieuwe artikelen:

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.