De zin it’s 5 o’clock somewhere wordt geregeld gebruikt als excuus om op elk moment van de dag gelegitimeerd een glaasje alcohol te drinken. Hij wordt meestal als grap gebruikt, een luchtige opmerking waar iedereen vooral om moet lachen.

Maar wie door de crisis geen structuur meer heeft, angstig is, veel stress heeft, slecht slaapt of worstelt met gevoelens van eenzaamheid, kan daadwerkelijk verleid worden om de fles steeds eerder open te trekken, toch maar weer te gaan roken, drugs te nemen die even een beter gevoel geven, of zijn geluk te beproeven in een van de vele online casino’s. In onzekere en angstige tijden laaien oude verslavingen gemakkelijk op, of ontwikkelen mensen nieuwe. Terwijl juist middelenmisbruik iemand kwetsbaarder maakt voor virussen zoals corona, waarschuwt het Trimbos-Instituut. Fysiek en mentaal gezond blijven is van levensbelang. Op hun website lees je er alles over.

Comments to: Voorkom een verslaving, juist nu

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Rubrieken

Care4corona Fotowedstrijd

Tentoonstelling fotowedstrijd

Van zaterdag 8 augustus t/m zondag 20 september zal de tentoonstelling PANdemIC in Museum Hilversum te zien zijn met foto’s van de Care4Corona Fotowedstrijd. Reserveer kaartjes voor de tentoonstelling

Hou me op de hoogte?

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van nieuwe artikelen:

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.