Hoe bevalt het om na maanden thuis werken weer naar kantoor te gaan? De een heeft zijn collega’s gemist, de ander beviel het thuiswerken juist heel goed. Journalist Dorine van der Wind sprak een heel aantal mensen over hun ervaringen, wat waren voor- en nadelen, en hoe beïnvloedt dat hun manier van werken wellicht de komende tijd?

Ruth is freelance/interim B2B marketeer in de watersector. De afgelopen maanden werkte ze in verband met de coronacrisis fulltime thuis. Ondertussen gaf ze les aan haar kinderen (van 5 en 6,5 jaar oud). Sinds afgelopen vrijdag werkt ze een dag per week op kantoor. ‘Het voelde eigenlijk meteen heel vertrouwd’, vertelt ze. ‘Afstand houden maakt het wel wat afstandelijker, maar dat ervaar ik niet als erg. Het was fijn om even bij te kletsen. Ik werk in een mannenwereld, online was er weinig smalltalk.’ Ze vindt het vooral fijn om zich weer even helemaal te richten op haar werk. ‘Het was heerlijk om weer onder de mensen te zijn en een brainstormsessie te leiden, dat gaf me veel energie.’ Maar toch blijft Ruth in de toekomst vaker thuiswerken, één dag in de week naar kantoor is genoeg voor haar.

Elkaar weer zien

Ook Marjolein heeft jonge kinderen (8 en 5 jaar). Vanaf 13 maart werkte ze thuis. Voor haar was thuiswerken een hele uitdaging. Ze woont en werkt in Brussel als corporate marketing & communication manager bij een internationaal bedrijf. Haar eerste dag op kantoor beviel haar goed. ‘Het was heel fijn om weer even face to face met mijn baas te kunnen praten na drie maanden videobellen. Het werkt beter om elkaar te zien. Een 1 op 1 gesprek ging online wel goed, maar vooral bij groepsgesprekken vond ik het lastiger om mij te concentreren. Of het beeld of geluid werkte soms niet goed.’

Meer in werkmodus

Van de 40 medewerkers in het bedrijf waar Marjolein werkt, waren er nu ongeveer 15 op kantoor. Er zijn de nodige maatregelen genomen. Er zijn looproutes ingesteld, de receptioniste heeft een scherm voor haar neus en bureaus staan op afstand van elkaar. Het voelde voor Marjolein en beetje als de eerste werkdag na een lange vakantie. ‘Met collega’s die ook kleine kinderen hebben, wisselde ik ervaringen uit over hoe lastig het was. En over hoe fijn het is dat de kinderen weer naar school mogen en je niet meer al die taken hoeft te combineren. Op kantoor ben ik meer in een werkmodus dan thuis.’ Aan het einde van dag was er helaas ook weer dezelfde stress als voor de coronatijd. ‘Het was haasten om op tijd de kinderen op te halen, en er was geen parkeerplek te vinden. Ik was even vergeten dat dat er ook bij hoorde.’

Liever thuis

Maartje vond het juist vreselijk om weer naar kantoor te gaan. Ze is communicatieadviseur bij een groot bedrijf. ‘Het kantoor ligt op een hele ongezellige plek, zo’n bedrijventerrein. Na de meeting ben ik meteen weer naar huis gegaan. Ik had mijn collega’s een tijd nauwelijks gesproken, maar het weerzien was lauw. Ik merkte dat de liefde over was.’ Bovendien merkte Maartje dat ze thuis veel productiever was dan op kantoor. ‘Ik heb een goede werkplek ingericht, ik werkte hiervoor ook al één ochtend per week thuis. En mijn kinderen zijn al ouder, die redden zichzelf. Ik heb echt genoten van het thuis werken.’ Maartje kijkt er niet naar uit als vanaf september het weer de bedoeling is dat iedereen meer naar kantoor gaat.

Minder afleiding

Ook Tamara, content specialist bij een communicatiebureau, vond het thuiswerken heel prettig. Sinds een maand gaat ze weer zo’n 1 á 2 dagen per week naar kantoor, op de woensdag en/of vrijdag, omdat het dan rustig is in de trein. Haar werk bestaat voor een groot deel uit interviewen, teksten schrijven en monitoren. ‘Dat zijn activiteiten waar je stilte, concentratie en focus voor nodig hebt. Ik werk in een kantoortuin waar mensen veel overleggen en bellen. Vaak merkte ik dat ik aan het eind van de werkdag mijn werk niet af had. Dat gebeurt nu bijna niet meer, omdat ik niet meer zo laat afleiden.’ Een ander groot voordeel van thuiswerken was dat ze geen reistijd van 2 uur per dag had.

Tijdrovend

Nicoline is manager bij een multinational en kijkt er juist naar uit om komende week weer naar kantoor te gaan en haar collega’s te zien. Er werken duizend man, maximaal 100 mensen mogen zich per dag inschrijven om te komen. ‘Het is dus nog wel afwachten wie ik daar zie. Ook zijn de kantine en koffiecorners dicht, terwijl ik juist gemist heb om daar collega’s tegen te komen voor een praatje.’ Nicoline vond al die online meetings heel tijdrovend, op kantoor liep gewoon even langs iemand om iets te bespreken. Nu moest ze daar een call voor opzetten van minimaal een half uur. Haar 19-jarige dochter zat opeens ook meer thuis omdat bijbaantjes wegvielen. ‘Dan ging ze precies tijdens een call koffiezetten en verstond ik niks meer’.

Gezelligheid

Nicoline mist ook de gezelligheid van haar collega’s, ze werkt daar al lang en ze heeft er echt vrienden gemaakt. ‘Tijdens de lunch sprak je dan bijvoorbeeld spontaan iets af voor het weekend, dat is nu allemaal weggevallen.’ Ze mist vooral de vibe die er op een kantoor hangt met duizend man. En ze was thuis ook minder effectief, voor haar werk heeft ze juist de feedback en input van collega’s nodig. ‘Het is nog duidelijker geworden hoe belangrijk het informele circuit is, dat levert veel informatie op.’ Ook is het met onlinegesprekken die vaak in groepsverband gingen, lastiger op te pikken hoe het écht met iemand gaat. Nicoline mist dus vooral het sparren en de gezelligheid en wil in de toekomst minimaal drie dagen naar kantoor. 

Tamara heeft het gevoel dat ze nog steeds best goed weet hoe het met haar collega’s gaat en waar ze mee bezig zijn. ‘We hebben wekelijks een Zoommeeting met collega’s zodat we op de hoogte blijven bij elkaars projecten.’ Ook belt ze geregeld met collega’s en heeft het dan ook altijd even over privézaken. ‘Wat ik wel mis, is het even snel overleggen; je pakt minder snel de telefoon of typt minder snel een mailtje voor een kleine vraag. Maar daar word je ook weer zelfredzaam van. Verder krijg je op kantoor meer mee van de koers en langetermijnstrategie van de organisatie; dat gaat nu nogal langs me heen. En je bent letterlijk en figuurlijk minder zichtbaar, waardoor je ook minder goed beoordeeld kan worden. Daarom zou ik niet volledig willen thuiswerken; twee om drie dagen per week lijkt me perfect.’ Een ander groot voordeel van afgelopen tijd is volgens Tamara dat het taboe op thuiswerken weg is. ‘Nu werkgevers ondervinden hoe goed alles doorloopt en hoe productief medewerkers thuis zijn, zullen ze er hopelijk positiever tegenover staan dan voorheen.’

Comments to: Weer naar kantoor: feest of verlies?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Care4Corona Fotoboek

Een selectie uit de 2.700 inzendingen voor de Care4Corona Fotowedstrijd, verzameld en gebundeld in dit unieke fotoboek. De heftige, ontroerende en inspirerende foto’s met verhalen laten een compleet beeld zien van de eerste maanden van de Coronacrisis in Nederland.

Bestel

Hou me op de hoogte?

Schrijf je in en blijf per mail op de hoogte van nieuwe artikelen:

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Privacyverklaring.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.